Nystart..!

Nämen nu så. Sommaren har övergått i höst. Lite skönt kan jag tycka, var aldrig riktigt nöjd över sommarens växlande väder ändå. Sommarvanor ska brytas, nya rutiner sättas.

Min kropp är nu i starkt behov av en nystart, en rensning från socker och stärkelse. IDAG ska jag börja förbättra mina kostvanor. Å vad skönt det ska bli! 🙂

Jag vill inte vara en slav under sockret längre, så nu gör jag så här. Jag inför godislördag och kvällsätandet får ersättas med bär, frukt eller grönsaker. Inga konstiga dieter, inget hokus pokus, inget bantande. Det ska bara bli mer skillnad på vardag och helg. Vanlig hederlig mat ska jag äta men godis, sötsaker och salta tilltugg får ersättas med frukt, bär och grönsaker i veckorna. Stenhårt.

Förhoppningsvis blir jag piggare och lättare på kuppen. Vem hakar på? 🙂 Många av er äter säkert redan så här, men jag har de senaste åren jobbat med bakning och choklad och haft godsaker runt omkring mig, tillgängligt varje, eviga dag. Det har varit och är fortfarande mitt jobb att provsmaka. Men lite blir ofta mer, mycket mer.  Sötsaker har blivit en daglig och dålig vana jag nu tänker bryta.

Om jag offentliggör det här på bloggen och dessutom måste redovisa hur min vecka gått varje söndag så kanske jag klarar av det här 🙂 Det borde bli en spark i baken jag så ofantligt mycket behöver! Vi tar en dag, en vecka, en månad  i taget.

För att snabbt komma igång och bli lite peppade så kör jag några hälsosamma och fräscha favoriter i repris, enjoy!

FRUKOSTAR/MELLANMÅL:

-MIXAD MÜSLI

-QUINOAGRÖT

-RAW NÖT- OCH FRÖGRÖT

-BANANPANNKAKOR

-MANDELBARS

-HALLONKVARG

SPENATSHAKE

-NYTTIG MORGONDRINK

GLASSPINNAR PÅ MIXAD FRUKT

SHAKE PÅ GULA FRUKTER

FRISKUS

-HALLON OCH APELSIN ”DRINK”

BRÖD:

HASSELNÖTSKNÄCKE

-SNABBT FRUKT OCH NÖTBRÖD

LUNCH/MIDDAG:

-KÖTTFÄRSFYLLD ZUCCHINI

-FALAFEL MED COUSCOUSSALLAD OCH TSATSIKI MED MYNTA

ROTFRUKTSGRATÄNG MED FETAOST

-BROCCOLISOPPA MED SKINKA OCH PARMESAN

-STEKT SÖTPOTATIS MED HALLOUMI

KYCKLINGSOPPA

-EXOTISKA KYCKLINGBULLAR

-MR RABBIT SOUP

KANINMAT

FRÄSCH ÄRTSOPPA

5 thoughts on “Nystart..!

    1. Johanna Inläggets författare

      Träning är jag bra på och sundare kosthållning ska jag bli bättre på 🙂 Det är helt klart en utmaning att jobba i en chokladfabrik (samt älska bakning) och försöka dra ner på sötsaker samtidigt..men det måste gå. Lycka till du också!

      Svara
  1. Ping: Time flies « en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s