Mandelbars

Här ska ni få nödlösningen på kvällens återkommande sötsug eller förslag på vad ryggan kan innehålla som mellanmål när kylskåp lyser med sin frånvaro. Mandelbars! Sjukt goda, lagom kryddiga, söta, mjuksega och rika på energi. Receptet står Erica Palmcratz Aziz för.

1,5 dl mandel, 0,5 dl kokos, 1 tsk kanel, 1 krm kardemumma, 1 krm ingefära, 3 dadlar och 5 aprikoser (blötlagda). Mixa först nötterna fint, tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa vidare till en ”deg”.

För en gångs skull följde jag receptet. Eller..lite pekannötter hade jag visst i bland mandlarna förstås…

Jag formade mina till bollar! Farligt goda. Måste genast gå och lägga undan dem…allt för många har redan flugit in i munnen.

4 tankar på “Mandelbars

 1. Freja

  Hej!
  Jag gjorde dessa häromdagen efter att ha sett dem i Åretrunt, jag ändrade också lite i receptet och tycket att dom blev jättegoda! Men jag satte in mina en stund i ugnen så blev de som kakor, rekomenderas! Titta gärna in på min blogg och läs hur jag gjorde 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hej Freja, tack för tipset! Det verkar ju supergott. Måste provas 🙂
   Jag älskar verkligen det här receptet, såååå goda!

   Svara
 2. Pingback: Nystart..! « en smaksak

 3. Pingback: ☆ Samlade julrecept ☆ « en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s