Sesamdressing för roligare sallad

Ungefär såhär har mina luncher och middagar sett ut den gångna veckan fast med variation  så klart. Jag har verkligen fått upp ögonen för bladspenat; en bra järn och vitaminkälla! Mycket bättre än den tradiga isbergssalladen…

Kylen ekade rätt tomt igår men jag knåpade ihop en variant med bladspenat, fänkål, kikärtor, morot, parmesan, oliver och soltorkad tomat. Mandolinen gjorde jobbet! Dagens kolhydratkälla blev favoritbrödet med färskost och min egna sockerfria aprikosmarmelad. Dessutom provade jag en ny spännande dressing, receptet ser ni längre ner.

Gillar man sesam ska man prova den här. Knappast lik någon annan dressing du gjort!

Receptet är från den här boken som inspirerar mig massor just nu. Vill provlaga allt, allt! På bilden ser ni också min mandolin (för er som undrar vad sjutton det är för något) – min trotjänare i köket. Funkar finfint till grönsaker, rotfrukter och ost. Man ställer in tjockleken på baksidan. Kostar runt 400 kr.

2 thoughts on “Sesamdressing för roligare sallad

 1. Annica

  Hej vännen!

  Din marknadsföring för Blueberrys kokbok har varit så effektiv att jag nu beställde hem ett exemplar på posten. Vilken tur att vi också har Adlibris här på andra sidan Östersjön så man får tag på alla underbara svenska kokböcker!

  Pussen!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hej fin! Hihi, det kanske verkar så, men jag är verkligen inte sponsrad av företaget men gillar att dela med mig av något som jag tycker är bra 🙂 Hoppas du också inspireras av boken!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s