Stekpannebröd med dinkel & fänkål

Åååååh vad gott. Rykande färskt bröd med smör..lycka! 🙂

Jordens snabbaste och mest idiotenkla bröd heter stekpannebröd! Det här hinner man knåpa ihop även en vardagsmorgon!  Receptet rörde jag ihop efter vad jag hade hemma i skåpen. Smakar som polarbröd eller mjukt tunnbröd, fast godare förstås. Och det SKA ätas helt nylagat eftersom det är ett bakpulverbröd. Det blir segt och lite torrt i kanterna med tiden.

Jag blandade ihop 2,5 dl mjölk (uppblandat med creme fraiche), 1 msk mörk sirap, 1 tsk nystött fänkål, 1 tsk salt, 2 tsk bakpulver och ca 5 dl siktat dinkelmjöl (varav 1 dryg dl var dinkelmjöl fullkorn). 

Nästa gång kanske jag labbar med filmjölk, rågsikt och kryddar med anis eller kummin.

Jag delade in min lite kladdiga deg i 10 bitar och kavlade ut dem lövtunnt på mjölad bänk.

Sedan stekte jag bröden i torr stekpanna på medelvärme (7:an) under ca 1 minut per sida. Bröden torkar supersnabbt i kanterna så jag lade dem omedelbart på varandra under en fuktig köksduk.

Medan jag stekte åkte det ner både en och två varma bröd med smör och ost på… yummie!

Eftersom brödet innehåller bakpulver bör det ätas samma dag det bakas, annars får det bosätta sig i frysen tillsvidare.

2 tankar på “Stekpannebröd med dinkel & fänkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s