Skuren men äntligen mör köttgryta….

Äntligen tog jag mig i kragen och gjorde i söndags en god och mör köttgryta! Allt för många gånger har vi varit nära att tugga käken ur led med taskigt tuggummikött här hemma. Fy fasen vad tröttsamt. Aldrig mera färdigpackad ryggbiff i bitar!

Andra bullar var det när jag levde lyxliv – förlåt – studentliv i Göteborg och delade frys och därmed finfint kött med min roomie A. Hon hämtade minsann hem underbart kött från Norrtäljes skogar.. Det var tider det! 🙂

Det var väldigt urplockat i mataffären i söndags men ett litet och dyrt paket kalvgrytbitar fick följa med hem. Tillsammans med massor av rotfukter och lök blev det precis en sån gryta jag har suktat efter länge nu. Till det här ville jag inte ha något fullkornsris eller andra nyttiga och grova gryn. Härligt vitt ris fick det bli, för omväxlings skull. Och inte att förglömma, HP sås. Som jag älskar HP sås! Absolut nödvändig till allt rött kött. Jag tror pappa håller med mig i den här frågan. (Det gör däremot inte Daniel. Kanske måste man vara uppväxt med smaken?).

Det blev en klassisk smaksättning med rödvin, köttfond, lagerblad, sojasås, salt, svartpeppar och chili. Det fick puttra riktigt länge tills köttet blev sådär underbart mört.

Däremot gjorde jag en tabbe. Jag hällde i lite matlagningsgrädde och helvetet skar sig!! Why oh why?? Det ser ju så förbaskat trist ut!

Balkongen är för övrigt bästa kylen/frysen just nu. Mina stora och skrymmande kastruller får gärna hänga där ute så länge vädret tillåter!

Alltså Herre Gud. En mer mat-nyfiken katt får man leta efter.. så här är det varje gång vi ska äta…oavsett var vi sitter.

Men nu ska jag skärpa mig. Det här är ju ingen kattblogg för tusan! 🙂

7 thoughts on “Skuren men äntligen mör köttgryta….

 1. maipo

  Herregud, ja säg inte annat. Men det gör inget, man vill ju gärna följa med Tarzans utveckling också. Från en katt, till mat-katt. Kommer du ihåg vad HP betyder?

  Svara
 2. Anna

  mmm det var tider det, i gbg alltså 🙂 God grytor var det! Du får köpa en tryckkokare så kan du förvandla det mesta till gott och mört!

  Svara
 3. Linda

  Haha, härlig bild på Tarzan och Daja! Han passar perfekt in i er lilla familj 🙂 swka bli så himla mysigt att träffa honom om några veckor, kramis

  Svara
 4. Retrobohem

  Jag har blivit en riktig fena på gryta under hösten, använder bogkött för det mesta. Men vi äter den alltid dagen efter, det händer så mycket med smakerna om den får stå en natt och sen bli uppvärmd igen. Förresten har min mamma en sån blå gryta som du har, den är från min morfar 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Tack för tipset om bogkött, det får jag allt ta och prova! Jag håller med dig, grytor är absolut godast dagen efter 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s