Finfina pajer!

Det här är min favoritbakbok när det kommer till pajer. Fullproppad med smaskiga recept, dessutom många nytänkande varianter som inspirerar. Inte bara smulpaj med äpplen alltså. I söndags var det dags för bästa I, K och A att besöka oss för fika och just då föll suget och valet på paj. Mumma!

Nuförtiden får jag aldrig fota ifred. Min lilla busunge vill vara med på alla hörn 🙂

Supergod paj som jag har bakat i åratal. Oftast med hallon istället för jordgubbar och inte alltid med mandel i degen. Citronskal kan bytas mot lime- eller apelsinskal. Kanske något för alla hjärtans dag?

Man måste inte alltid krydda äppelpaj med klassikerna kanel och kardemumma. Det här var en ny spännande favorit! Inte direkt säsong för rabarber så det blev bara äppel i min paj. Mald ingefära fanns inte att hitta i mina skåp, däremot färsk. Degen blir lite blöt av färsk ingefära men det gör inget. Riv i efter smak.

Fluffig vaniljsås gör du supersnabbt såhär:

Vispa 2 äggulor, 2 msk florsocker och en nypa vaniljpulver vitt och luftigt. Vispa 2-3 dl vispgrädde fluffigt och rör ihop med äggsockret.

1 tanke på “Finfina pajer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s