Grymma köttbullar & smakrik rotfruktsgratäng

Jag har lagt ut receptet tidigare men här kommer det igen, ett recept på grymt goda köttbullar. Den här gången tillsatte jag även lite finriven morot i smeten och det resulterade i extra saftiga köttbullar!

Rotfruktsgratäng slår den traditionella potatisgratängen med hästlängder! Fullproppat med god smak. Jag brukar utgå från det här receptet och varierar valet av rotfrukter från gång till gång. Ett tips är att inte blanda allt för många sorter – om man inte gillar smaken av rotmos förstås 🙂

5 tankar på “Grymma köttbullar & smakrik rotfruktsgratäng

 1. Malin

  Gott! Detta ska jag bjuda familjen på nästa gång jag är hemma, har haft cravings på hemmagjorda köttbullar länge nu.. 🙂

  Svara
  1. Malin

   Ps. Steker du dem först så de får stekyta och sen gör du klart köttbullarna i ugnen?

   Och vad är kikkoman soja? 😉

   Svara
   1. Johanna Inläggets författare

    Jag rullar gärna ganska små köttbullar (tycker det blir smarrigast) och kör dem på hög värme i ugnen först. 225 grader ca 8 minuter. Sen smörsteker jag dem snabbt i stekpanna så de får god smak och ännu mera stekyta. I ugnen blir de genomstekta och så håller de formen fint i stekpannan efteråt, det blir snygga köttbullar helt enkelt!
    Kikkoman soja är en sojasås på flaska (ganska liten med röd kork). Min absoluta favoritsmaksättare i kötträtter. Supergod i köttfärssåsen och i gräddsåsen…

    Lycka till nu!

  2. Johanna Inläggets författare

   Gör det! Jag fick också cravings efter köttbullar igår, starka sådana. Bara att kavla upp ärmarna och börja rulla! Ett tips är att ta lite olja i handflatan när man rullar så fastnar det mindre smet på händerna. (Smidigast är det ju att ha handskar förstås…).

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s