Favoritsåsen gör comeback!

Den här såsen hade jag nästan glömt bort. Får några år sedan var den en återkommande favorit till pastan. Jag talar om svampsås med citron… Just den här såsen gör sig bäst med få ingredienser tycker jag. Ibland är det enkla det allra godaste!

Glutenfri fiberpasta med svampsås. Inte alls tokigt. Underskatta inte citron, det kan verkligen göra underverk i matlagningen!

Smörstek lök och hackad svamp (jag adderade även paprika den här gången) tills de är mjuka och vätskan kokat bort. Tillsätt gräddmjölk, svampbuljongtärning, lite sojasås och peppar. Låt koka ihop till en krämig sås och avsluta med rivet citronskal (eller låt en remsa citronskal koka med i såsen. Den plockar man sedan bort innan servering).

Servera till nykokt pasta. Toppa gärna med parmesan, rivet citronskal och någon färsk ört. Mums filibubba!

4 tankar på “Favoritsåsen gör comeback!

  1. Pingback: Att jobba med hjärtat | Idas Diary

      1. Åsa

        Det var så himla gott! Vi använde timjan istället för persilja. Och citronen var verkligen pricken över i:et 😊. Du har ju så många goda maträtter och så äter vi samma dagarna efter varandra: kul! Söndagskramar från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s