Saffransfudge…

…gyllengul, seg och inte det minsta sockrig. Den bästa och enklaste fudgen innehåller kondenserad mjölk och det fiffigaste är att man slipper stormande het kokning, kulprov eller digital termometer. Ett recept för alla med andra ord! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vilken snygging va!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hörrni, det här blev galet gott…

Saffransfudge med en tvist

Kondenserad mjölk och vit choklad blir väldigt sött tillsammans. För att balansera upp sötman tillsatte jag salt och lime och det blev en hit! Det fräschar upp och tar bort den värsta sötman. Kondenserad mjölk hittar du på bakhyllan i en konservburk.

1 burk sockrad kondenserad mjölk

450-500 g vit choklad av hög kvalitet (ju mer choklad desto fastare i konsistensen blir fudgen)

1 påse saffran (0,5 g)

25 g smör

en nypa salt

rivet skal av 1 lime (bara det yttersta gröna skalet) + lite saft

Gör så här:

Klä en plastlåda med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran, salt och kondenserad mjölk. Låt det bli varmt under omrörning på låg värme och rör ner limeskal och en skvätt limesaft (ca 1 msk). Hacka chokladen och smält den försiktigt. Blanda med snabba och bestämda tag samman choklad och den varma kondenserade mjölken. Häll över i plastlådan och jämna till ytan. Förslut lådan och ställ den i kylen att stelna, gärna över natten. Skär i bitar och servera kall.

9 tankar på “Saffransfudge…

 1. Anna

  Bra att skriver var ovanliga ingredienser kan hittas. Jag tänkte direkt ”citronsyra..?? Nej då går det bort” Men nu ska det definitivt provas! 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Det är preciiiiis därför jag skriver var man hittar lite speciella ingredienser – för jag vill inte att någon ska rata recepten för att någon ingrediens känns ”svår” – när de in själva verket går att få tag på i närmaste ICA! 🙂

   Svara
 2. Pingback: Julgodisfavoriter | en smaksak

 3. Sus

  Jag testade det här receptet (nästan – jag skippade limeskal) för en vecka sedan och jag har bjudit både kollegor, vänner och familj. Alla tycker att det blev jättegott! Jag kommer absolut att göra om det här.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s