Middag i totalt mörker

I våras fick jag ett presentkort av Daniel. Vi skulle ut och åka ballong över Stockholm! Häftigt – tänkte jag och såg fram emot det alla 7 gånger vi försökte komma iväg. Sommarens skitväder stoppade oss. Till sist  bytte vi ut ballongfärden mot annat, bl.a. middag i mörker för två.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi loggade in via värdekoden vi fått från Upplevelsepresent och hittade adressen till Svartklubben. Vi tog oss hela vägen till Liljeholmen, bara för att upptäcka att det var en gammal adress. Vi traskade hela vägen tillbaka till tunnelbanan i slasket och kylan under tiden som vi googlade fram den aktuella adressen – Södermannagatan 27 på söder. 1,5 h försenade (eller i alla fall 1 h beroende på hur man ser det) kom vi rätt, lätt förbannade på Upplevelsepresent som inte hade uppdaterad information överallt..!

IMG_0679

Väl på plats blev vi väldigt fint mötta, men för att hinna ikapp sällskapet inne i mörkret fick vi inta förrätten i baren (där det är upplyst). Varmrätt och dessert intogs i kolsvart mörker till liveunderhållning och det var en häftig upplevelse. Vi fick kaffe och avec som plåster på såren (trots att Svartklubben inte gjort något fel, de har påminnt Upplevelesepresent många gånger om uppdateringar) och blev dessutom erbjudna att återkomma gratis! Det är service det.

IMG_0678

Dinner in the dark på Svartklubben rekommenderas varmt. Det vore dumt av mig att avslöja menyn, ifall den är densamma när du som läser går dit. Maten var vällagad och god och sinnena ställs på prov. Jag satt hukad över tallriken i dålig hållning och lyckades ungefär varannan gång få mat på gaffeln. Resten av tiden tjuvlyssnade jag på de andra gästernas samtal och försökte lista ut hur de såg ut. När jag inte sjöng med i låttexterna förstås 🙂

6 tankar på “Middag i totalt mörker

 1. Malin J

  Intressant, jag har varit sugen på att pröva, men inte vågat mig på. Nå kanske man får maka sig dit någon gång nu då =)

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Det var ju rätt ovant, men en kul upplevelse. T.o.m. jag vågade sjunga högt i mörkret (trots att jag inte kan ta en ton rätt) 🙂

   Svara
 2. Charlotta

  Coolt! Låter något läskigt att inte veta vad man stoppar i sig (gaah, tänk om det ligger ett hårstrå i maten!) men det är säkert alldeles fantastiskt! Hoppas att ni får det riktigt bra i jul nu! KRAM!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Lite pirrigt var det allt, men det var inte alla gånger man fick något på gaffeln heller, haha.. Tack! Önskar er en magisk jul. Stor kram

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s