Gröt med jordnötssmör

Jag älskar variation och skulle aldrig få för mig att äta samma frukost dag efter dag. Fy så trist! Just nu varvar jag mellan smörgåsar och ägg, fil/yoghurt med hemlagad müsli eller flingor, gröt med ägg, omelett eller smoothie. Mycket ägg blir det, men det är ju så gott och mättande.

 

En favoritgröt kokar jag på 0,5 dl havregryn, 0,5 dl grovt rågmjöl, salt och 2,5 dl vatten. Ibland öser jag på med diverse frön och nötter, andra gånger rivet äpple men oftast med lingonsylt/lingon, kanel och sojamjölk. Förbannat gott i min värld! Nu har jag provat koka gröten med en matsked jordnötssmör och det blev faktiskt inte så dumt. Inte så nyttigt kanske men variation förnöjer. (Hemlagat jordnötssmör är löjligt enkelt att göra. Bara mixa salta jordnötter tills det blir en bredbar konsistens).

1 tanke på “Gröt med jordnötssmör

  1. Pingback: Blåbärsgröt med gräddmjölk | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s