Korvgratäng med broccolimos

Det har återigen gjorts en kylskåpsrensning hemma hos oss och då passar korvgratäng riktigt bra för ändamålet. Man varvar det man gillar, täcker med en god sås och skjutsar in i ugnen. Jag gjorde en mögelostsås men här finns ett supergott alternativ för er som rynkar på näsan. 🙂 Ett stånd broccoli väntade också på att bli uppätet så jag passade på att göra broccolimos, eller broccolipuré om man föredrar det.

Jag varvade falukorvsskivor (1 falukorv, d.v.s. 0,5 ring) med tomat, smörgåsgurka, salami, syltlök och persilja. 

Såsen kokade jag ihop på 1,5 dl gräddmjölk, 1,5 dl lätt crème fraîche och en bit blåmögelost. Detta smaksatte jag med salt och rikligt med worcestershiresås. Häll såsen över maten och grädda på 200-225 grader i 20-25 minuter. Vill du förstärka smaken av mögelost så smula även över lite ost.  Smaskens! Detta räcker till ca 3 portioner.

Till broccolimoset gick det åt ett stånd broccoli, ca 2 msk färskost (typ Philadelphia) och salt. Jag tillagade broccolibuketter och skivad stjälk 10 min i mikron och mixade sedan detta med färskosten. Salta och du har ett krämigt och gott mos! (Det räcker till 2 portioner). Ganska fast i konsistensen men krämigt och gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s