Apelsin- och kardemumma muffins

Den här boken har jag haft i min ägo många år nu. Lite av en favorit när det vankas cupcakes. Det jag gillar bäst med grundreceptet i boken är tillsatsen av lemon curd. Resultatet blir saftiga cupcakes, eller fluffins om man nu vill kalla dem det.

Formarna har jag hittat på inreda.com

Här kommer receptet på apelsin- och kardemummamuffins. Gillar man morotskaka kommer man troligtvis även gilla dessa. Saftiga! Jag brukar baka med gräddmjölk för att få dem lite tyngre i konsistensen.

Toppingen varierar jag från gång till gång. 200 g philadelphiaost, 200 g smör och 2 dl florsocker som vispas ihop smakar mums. Vill man så smaksätter man med vanilj och lite citrusskal.

Svårt att se texten? Klicka på bilden.

3 tankar på “Apelsin- och kardemumma muffins

 1. gabriellariddez

  Johanna…
  Tack för i lördags! Fin blogg! Ser SÅ gott ut alltihop. Får absolut inspiration – men är ju halvt handikappad när det kommer till att laga mat så den inspirationen vet jag inte riktigt vart jag ska göra av…;)
  Kunde inte komma igår. Badrummet och sovrummet var dessvärre mer poppis för huvud och kropp.Blö…
  Hörde att du också hade varit bakis.

  KRAM fina!!!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Gabriella! Tack, gulligt av dig. Vi saknade dig på kalaset men jag måste erkänna att jag var en urusel värdinna. Satt under en filt och huttrade med sprängande huvudvärk och ett illamående from hell…. 🙂 Som tur var så underhöll Oliver oss, gullunge! Kan inte förstå hur vi blev så fulla.. Det var ju inte jag som skulle ha en tonårsfylla heller 😉
   Kramis, hoppas vi ses snart!

   Svara
   1. gabriellariddez

    Åh, missat din kommentar. Har varit dålig på bloggandet ett tag. För mycket med alla dessa heltidssysslor – trött som fasiken. Men ju mer jag kommer ikapp med pluggandet desto bättre blir det och SNART är det examensdags. 🙂
    JA! Hoppas vi ses snart!
    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s