Getostcanneloni med valnötter

Ni har säkert noterat att jag gillar getost. Är nog smått galen i det faktiskt. Idag blir det getostcanneloni här på bloggen. Idén kom till när jag hade tomatsås och getost över i kylen som jag ville få användning av.

Getostcanneloni med valnötter

Min variant blev vegetariskt, försöker verkligen äta mindre kött. Men vill du – så är det enkelt att tillsätta skinka eller salami i rullarna. Spenat eller inlagd rödbeta är andra givna tips, tomatsåsen kanske kan uteslutas. Ja, som vanligt kan man ju variera efter egna önskemål.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

✻ Jag bredde ricottaost på (6 st) färska lasagneplattor. Sedan toppade jag med hyvlad zucchini, getost, valnötter, honung, flingsalt, rivet citronskal och färsk basilika eftersom min tomasås innehöll det. Men jag vill rekommendera färsk rosmarin! Jag rullade ihop från kortsidan.

✻ Jag bredde ut överbliven tomatsås (några dl) på botten av en ugnsform och toppade med mina rullar.

✻ Sen gjorde jag en bechamelsås med getost och honung som jag hällde överst (25 g smör, 0,5 dl vetemjöl, 4 dl mjölk, 0,5 tsk salt, 100 g getost, peppar, honung (och gärna rosmarin).

✻ Det hela pryddes med valnötter och gräddades på 200° i 15-20 minuter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daniel åt med god aptit som vanligt. Det var väldigt fräscht med citron i fyllningen och valnötterna bjöd på bra tuggmotstånd.

5 tankar på “Getostcanneloni med valnötter

  1. Johanna Inläggets författare

   Tack Sandra! Ja det är en jättegod rätt som verkligen är lätt att variera efter vad kylskåpet levererar. 🙂

   Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hehe, sötis! Just nu skulle den bli rätt enformig tror jag med mest vegetariska rätter och pasta samt soppa. Måste jobba på variationen! 🙂

   Svara
 1. Pingback: Söndag i bilder | Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s