Ljuvlig avokadoglass

Fet, krämig, mild, rund och alldeles ljuvlig. Det här receptet följde min kompis Tove när hon gjorde desserten jag inte kunde få nog av…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tove serverade denna tillsammans med en frisk och fräsch havtornssorbet. Avokado passar finfint med något syrligt så mitt tips är också att servera med en sorbet (citron, lime, ananas….) eller granité.  Eller varför inte med något så enkelt som passionsfrukt eller en exotisk citrussallad med mynta eller citronmeliss.

Är jag en enkel men lyxig nyårsdessert på spåren kanske…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toves avokadoglass

Supergod! Jag kommer tillsätta en liten nypa salt när jag gör den här och varför inte lite vanilj. Mina två signum. Kan tänka mig att mixad färsk mynta inte är dumt i heller… Kondenserad mjölk hittar du på bakhyllan i en liten konservburk.

2 mogna avokado

1 tsk citronsaft (gärna mer!)

1 burk sötad kondenserad mjölk

1 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

2 msk strösocker

Gör så här:

Mixa avokado med citronsaft, blanda ner kondenserad mjölk och mjölk.

Vispa grädde och socker pösigt och blanda ner i avokadoblandningen. Frys in minst 4 timmar.

4 tankar på “Ljuvlig avokadoglass

    1. Johanna Inläggets författare

      Jag trodde inte heller det kunde vara så gott innan jag fick prova. Smaken är ganska mild men den feta och lena konsistensen är grym! 🙂

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s