Röda bär bollar

Efter det här inlägget blev jag sugen på mixa ihop en egen variant av rosa energibollar. Det blev en friskare, segare och faktiskt smakrikare variant med betoning på röda bär; hallon, tranbär och goji.

Det blev en liten provsats (6-8 bollar) och det här följde med ner i mixern;

0,5 dl naturella cashewnötter

0,5 dl sötmandel

0,5 dl torkade tranbär (gärna utan tillsatt socker)

1 msk kokos

6 frysta hallon

1 tsk psylliumfrön (eller linfrön)

1 tsk agavesirap (eller honung)

1 msk gojibär

ev ca 1 krm kanel

Forma bars eller bollar av smeten och förvara i kylen om du inte slukar alla på en gång.

-I samma veva mixade jag även ihop en annan variant av energibollar som också det blev väldigt gott.

Vill du prova själv så ska du mixa; 1 dl naturella cashewnötter, 0,5 dl solrosfrön, 3 färska kladdiga dadlar, 2 tsk kokosolja, 1 tsk honung, 0,75 tsk kanel, 0,75 tsk malen ingefära och en nypa vaniljfrön.

Prima mellanmål eller nyttigare snacks efter middagen! 🙂

2 tankar på “Röda bär bollar

 1. Carina

  Ikväll testade jag dessa godingar (samt 2 andra sorters bollar som jag brukar göra, när jag ändå var igång) Tummen upp från både mig och Walter! 👍👍 han käkar gärna bollar både till frukost och mellanmål 😊
  Hur mår du förresten? Jag börjar känna mig lite otymplig och gnällig 😁😁

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Vad kul, Wilton gillar också att mumsa på nyttiga bollar 😀 Du, jag känner igen mig i det där… Mitt humör pendlar värre än en berg och dalbana. Men inga krämpor tack å lov! Hoppas på en solig sommar men vore skönt om det var åt det liiite svalare hållet, är så varm hela tiden! Hälsningar flodhästen 😂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s