Radiatori med svamp & tryffelolja

Fredagarna ser rätt så likadana ut hos oss. Det stavas fredagsmys med mumsig middag framför dumburken. 🙂

Jag provade ett recept ur Marcus Pasta, nämligen det här;

Olika sorter av pasta lämpar sig för olika smaksättningar och såser. Och det finns nog en baktanke med val av pastasort även till det här receptet men mitt guppiminne svek mig i affären så jag köpte med mig radiatori…men det fungerade bra det med.

Jag hade på känn att det skulle vara lite snålt med sås i receptet (för min smak alltså) och så var det ju. Jag är en tjej som gillar extra allt, mycket smak ska det vara. När det var dags att vända ner den kokta pastan i såsen fick faktiskt bara hälften följa med  (kanske pastasorten spelar större roll här än vad jag tror…..Men resten blir perfekt i en pastagratäng…så nu har jag orsak att vända ihop även en sådan).

Svamp, olivolja, vitlök, persilja, parmesan och tryffelojla kan inte bli annat än supergott! Men ett litet tips är på sin plats; vänd ner tryffeloja med försiktighet, lite i taget och smaka av mellan varven. Det blir lätt alldeles för kraftig smak. Och det doftade vääääääldigt mycket tryffel i vår lägenhet kan jag meddela, trots att jag använde rätt lite.

Nästa gång köper jag pappardelle, gör dubbelsats på såsen och toppar rätten med knaperstekt bacon. Yum!

Mycket parmesan ska det vara! Det här är föresten en riktig favorit i köket; Microplanes rivjärn. Superbra, skulle inte klara mig utan detta! Inte bara till fint riven ost utan perfekt när man ska riva citrusskal. Kostar ca 200 kr i köksaffärer, billigare på nätet.

En klassiker till pastan blev det. Tomater, basilika och mozzarellaost toppat med salt, peppar, olivolja och balsamvinäger. Ruccolan blir så mycket godare om man vänder runt den i en god vinägrett, det gäller för övrigt alla salldsblad tycker jag.

2 thoughts on “Radiatori med svamp & tryffelolja

  1. Malin

    Låter alldeles fantastiskt gott!

    Tänkte passa på att tipsa dig om något jätte enkelt, men så gott, som jag åt nyss. Jag hittade receptet på en blogg och det löd så här. Ugnsbaka kyckling med salt och peppar. När den är klar snitta upp filéerna och häll på en marinad på ingefära, soya, olja och wasabi (jag hade inte det hemma utan tog grön curry pasta). Smaka av innan så man tycker att det smakar gott. Marinaden och kycklingen ska sedan helst vila länge och sedan värmer man på kycklingen igen när man ska äta det (dvs perfekt buffémat) men mitt vilade bara en kvart.

    Eftersom jag vet att du gillar ingefära så tror jag att du tycker om det här – jätte gott! 🙂 Åts med en linsgryta (första gången jag har lagat det) med broccoli, morot och lök i kokosmjölk. Kanske inte den bästa kombinationen men rester måste ätas upp haha..

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s