Chevre chaud med karamelliserad lök

Igår blev vi så sugna på chevré att vi bara var tvungna att knåpa ihop en smarrig toast. Jag råkade av en slump kika på Go kväll i Svt och blev inspirerad av alla varma mackor som tillagades.

Jag smörstekte rågtoast på båda sidorna och fördelade en god getost över bröden. Jag smörstekte även lökringar och pressad vitlök mjuka, tillsatte lite socker så att det hela karamelliserades.. Det måste ni bara prova! Gudomligt gott! Såhär såg bröden ut innan de åkte in i ugnen på grill ca 5 minuter på hög värme. Jag toppade med gyllene pinjenötter och lite honung innan servering.

Det hela serverades med en rödbetssallad, knaperstekt bacon och rostade valnötter. Det tar låååång tid att koka rödbetor men oj vad gott det är att äta dem ljumma tillsammans med getost!

2 thoughts on “Chevre chaud med karamelliserad lök

 1. Josefin

  Gissa vem som kommer att testa? … Fler kattbilder efterfrågas eller så får du öppna kattmysblogg. Måste också skriva att du uppdaterar så ivrigt att jag har lång bakläxa. Jag vill ju inte missa bästa tipsen.

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Haha! Vi delar samma intresse för getost 🙂
   Det finns några bilder på vår hårboll på Fb, men absolut, han kommer synas här titt som tätt -misstänker jag. Kan liksom inte låta bli riktigt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s