Fräschare sallad!

Här kommer några tips för en fräschare sallad!

Om din sallat har blivit hängig eller smakar beskt, så lägg den i en skål i iskallt vatten en stund (kan förvaras så i kylen också). Där piggnar den till och blir både krispigare och godare. Jag har en salladsslunga som jag använder för att torka salladen men det går lika bra att lägga salladen i en ren kökshandduk, och slunga den torr där (fast det gör man nog helst utomhus på sommaren förstås).

Affärerna är duktiga på att ha avokado av skiftande kvalitet och mognad. Jag köper alltid hem flera åt gången, några hårda, några mjuka..så har man lagom mogen avokado varje dag. Köp gärna avokado med tunn liten hals (istället för rund hals) då de har fått mogna på träden under längre tid och har fylligare smak.

För att påskynda mognaden, lägg avokado bland äpplen – som avger etyléngas – ett mognadshormon. Mjuknar de för snabbt kan man ha dem i kylen någon dag men tänk på att en avokado som förvarats för kallt ofta får bruna fläckar i fruktsköttet. Låt kärnan sitta kvar om du bara äter halva frukten. Den hjälper till att hålla avokadon grön och fräsch.

Citron är kanske det vanligaste botemedlet mot brun frukt. Himla gott med citron på äpplen, de smakar sååå mycket fräschare efter ett dopp och gör sig fint i sallad tack vare sin sötma och saftighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s