Julbakningen planeras

Just nu sitter jag och planerar årets julbakning. För att komma i rätt stämning dricker jag det här mumsiga teet. (Glöggen får bestämt vänta till närmare advent! I år tjuvstartar jag inte).

I helgen styr jag kosan mot Åland för att baka frysen full med juliga bakverk. Jag filar för fullt på inköpslistan som snart kommer landa i mammas mailkorg. 🙂

Jag har världens bästa föräldrar som alltid har handlat (när det är knappt om tid för mig själv alltså), betalat och låtit mig baka huuuuur mycket som helst och dessutom precis vad jag själv vill, när som helst på dygnet.. 🙂 LOVE!

Så fort jag är innanför dörren vill jag kunna börja stöka i köket! Och där brukar jag bli, timme efter timme efter timme. Ibland ända in på natten, jag har liksom svårt att sluta.. Ni skulle se min simultanförmåga, ofta bakar jag 3-4 saker parallellt, effektivitet är min melodi!

Just nu planeras pepparkakor, saffransbullar, mjuk pepparkaka, saffranscupcakes, kolakakor, saffransmazariner med lingon, kardemummakaka och kanske saffransgrottor eller andra juliga småkakor. Mycket julkryddor blir det naturligtvis! Lite bröd vill jag också hinna med, tänkte prova baka vörtbröd, ett saftigt frukt- och nötbröd samt knäckebröd.

Vad har jag missat? Vad har jag glömt? Vad brukar ni baka till julen?

Kanelglass, frozen cheesecake och allt julgodis får vänta till nästa gång jag åker hem, tror jag….

Hej adventsfika! 🙂

 

3 tankar på “Julbakningen planeras

 1. Malin

  Kanelglass? Mycket nyfiken blev jag nu, får vi diskutera nästa gång vi ses..

  Vi gör alltid knäck hemma (inte så avancerat haha) men det hör julen till. Saffransbullarna ska i år bakas med siktat dinkelmjöl istället för vetemjöl och även med kesella, vilket ska bli roligt att prova.

  Du får ta en massa bilder hemma nu, blir så otroligt inspirerad av dina bakverk 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Fuskvarianten av kanelglass är att köpa en god vaniljglass och låta den mjukna lite. Sen blandar man i kanel efter smak. Samma sak gäller för nymalen kardemumma eller en blandning av kryddorna. Klart! 🙂

   Jag har också tänkt på att baka med siktat dinkelmjöl, let me know om det blev bra! Det sägs att lussebullar blir saftiga med kesella, andra menar att det är något tillverkarna hittat på för merförsäljning….

   Svara
   1. Malin

    Har också hört att de ska bli saftigare med kesella, därför jag vill prova..:) Låter dig veta, vi ska baka på lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s