Internationella lakritsdagen

Hoppsan, jag höll nästan på att glömma…. idag firar vi den internationella lakritsdagen. Det är alltså mer än okej att frossa i lakrits idag! Jag sitter i detta nu och gottar i mig lite vaniljglass med lakritssås…huuuur smarrigt?!

Kameran dog mitt upp i min foto shoot så vi får hålla till godo med dessa… Det är tajt med tid när man jobbar med glass och dessutom mot klockan, vill ju hinna få ut receptet till er pronto så ni hinner handla hem ingredienserna till kvällens fredagsmys! 🙂

Tips! Sök på lakrits upp till höger i sökrutan så kommer mina tidigare lakritsrecept upp efter varandra. Där hittar du popcorn, pannkakor, saltlakritssås, smoothie….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visste du att lakrits är god kompis med mynta, mint, kanel och flingsalt? Inte dumt med citron, lime, hallon eller jordgubbar heller för den delen….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakritssås till glass

Trögflytande, smakrik och helt enkelt urgod. Som en kolasås med lakrits. Perfekt att ringla över glassen! Det går utmärkt att halvera receptet, koktiden kan dock förkortas.

2,5 dl gräddmjölk (d.v.s. lika delar)

1 dl socker

1 dl mörk sirap

en nypa flingsalt

4 kick (godisstänger, se bilden ovanför)

Gör så här:

Blanda gräddmjölk, socker sirap och flingsalt i en kastrull. Hacka ner kick och låt puttra runt 10 minuter tills såsen tjocknar under varsam omrörning. Servera med god vaniljglass!

Om all sås inte går åt så förvara den i kylen och värm på den i mikron vid nästa glasstillfälle.

7 tankar på “Internationella lakritsdagen

  1. Linnéa

    Åh jag tycker så mycket om dig! Alltid lika roligt och inspirerande att kika in här.
    Du borde flytta hem till mig tycker jag, ja verkligen, särskilt som vi går in i tentaperiod och mest käkar mackor, choklad och pasta!:)

    Ha en fin fredag!
    Kram från Linnéa

    Svara
  2. Pingback: Pink energy | en smaksak

  3. Pingback: Glad midsommar! | en smaksak

  4. Pingback: Tårta med lakritskolasås | Cakes!

  5. Pingback: Kitteltårta till Halloween | Cakes!

  6. Pingback: Chokladtårta med lakritskolasås | Cakes!

Lämna en kommentar