Ben & Jerry’s

Äh, när vi ändå är inne på temat glass och nyheter…..

Ni som hängt med ett tag vet ju vid det här laget att om jag ser en nyhet i butikshyllan så åker dem med mig hem. Det bor en food-shopaholic i mig helt enkelt 🙂

Jag har provsmakat de senaste (?) smakerna av Ben & Jerry’s glassar; Clever cookies och Peanut butter cup.

Clever cookies (vanilgräddjglass med chokladkakor, kakor med chokladbitar och en swirl av choklad och kakor) föll mig inte riktigt i smaken. Kakorna är inte speciellt goda (min association gick till pappkartong) och eftersom de smaksätter hela glassen, blir inte det här någon ny favorit. Hela glassen blir dessutom lite smulig i konsistensen vilket jag inte heller diggar.

Peanut butter cup (glass med jordnötssmör och jordnötssmörsfyllda chokladbitar) däremot är som en mäktig och söt liten dröm med tydlig smak av jordnöt. Något för oss som älskar jordnötssmör och Snickers. Kan tänka mig att man tröttnar innan man hinner igenom den mäktiga burken dock -och tur är väl det….

6 tankar på “Ben & Jerry’s

 1. Malin

  Synd med Clever Cookies, jag hade höga förväntningar på den. Jag har provat Core:n med Peanut Butter. Den var väl helt okej, som du säger god jordnötssmörsglass och vaniljglass med salta jordnötter i. Men halloncoren passade inte till jordnötssmörsglassen (tycker jag) men passade perfekt med vaniljglassen (så klart). Jag kan aldrig riktigt säga att jag inte gillar någon Ben & Jerry glass men denna tillhör inte favoriterna. I fredags köpte jag den andra nya core:n – choklad och vitchoklad browniebitar i vanilj/chokladglass med en kolasås core – har inte testat än (pga någon dum magbacill som besökte mig i helgen) men återkommer 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Nej precis, jag kan inte heller påstå att någon av glassarna är äckliga, alla är mer eller mindre goda med mer eller mindre intressanta kombinationer. Tror det höga priset gör att förväntningarna också blir höga… Jag suktar fortfarande efter en goding jag åt i Mexico för många år sedan; cinnamon bun, vill minnas att den magisk, men den hittade jag inte ens i New York! Ja, rapportera gärna sen när du smakat! Kramis

   Svara
   1. Malin

    Det ska jag göra. Den där cinnamon bun minns jag att du berättade om och jag och Jossan letade i hela Fort Lauderdale men ingen lycka. Så den kanske har gått ur produktion? Sjukt besviken blir jag i sådana fall haha.. har hört fler än du som sagt att den är helt fantastisk. Så fantastisk glass kan bli i alla fall 😉

   2. Johanna Inläggets författare

    Får nog acceptera att den är ur produktion så blir det bara en positiv överraskning OM den dyker upp….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s