Varvad cheesecake på glas

Dags för lite dessert, eller vad säger ni?

Cheesecake är en klar favorit, både bakad, obakad och frusen. Idag bjuder jag på en snabblagad variant som varken är svår eller tidskrävande och kan förberedas innan själva ”monteringen”. Varvad cheesecake på glas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här har jag varvat färskostkräm med vaniljsmak, havtornscurd och pepparkakasmulor. Extra festligt blir det om man serverar i små genomskinliga glas där färgerna och lagren syns. Resultatet blir snyggt och smakerna är klara. Krämigt, fräscht och knaprigt. Mer behövs inte!

Det finurliga är att variationsmöjligheterna är många! Byt smak på krämen (exempelvis kardemumma, citron, apelsin, lime), byt smak på curden (exempelvis citron) och byt ut kexen (digestivekex, havrekakor, mjuk pepparkaka, mandelbiskvier…..) och vips så är en ny dessert skapad. 🙂

Ett tips är att smälta en klick smör i en stekpanna och röra ut kexsmulor (Digestive) däri tillsammans med några puffar kanel.Tryck ner blandningen i ett glas så liknar det mer på en traditionell cheesecakebotten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Recept på havtornscurd hittar du här. Recept på lemoncurd hittar du här.

Och här kommer receptet på en färskostkräm du kan ha som grund i din dessert. Jag har inga angivelser för hur mycket det räcker till, det beror på hur stor dessert du vill göra eller vilka proportioner du vill ha i din dessert.

200 g Philadelphiaost

100 g crème fraîche (lätt går bra)

3-4 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa upp färskosten tills den blir krämig. Blanda ner resten av ingredienserna till en slät kräm.

4 thoughts on “Varvad cheesecake på glas

 1. Malin

  Detta är så gott när man inte orkar laga en riktig en. Gjorde detta till min födelsedag förra året, dock ser dina finare ut haha. Jag använde större glas och det blev rätt kladdigt…

  MEN måste tipsa dig nästa gång du är i USA (om ni inte redan varit där) – The Cheesecake Factory. Jag upptäckte denna kedja i San Francisco då de har fantastiska cheesecakes enligt mig. Och nu i Florida så ville jag visa Jossan och Elin (mamma och pappa var inte lika sugna just då). Och de levererade ännu en gång. Så krämiga. Så goda. Så fantastiska haha.. Så klart är allt over the top som med allt i USA, och man orkar aldrig en själv, men jag tycker det är så kul att stå och välja mellan typ 40 smaker och bestämma sig för två, den här gången, och sedan moffa i sig tills man storknar. Jossan gav upp efter ett tag medan jag och Elin tryckte i oss allt 😉

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   När vi var i NY för några år sedan så försökte vi faktiskt hitta The Cheesecake Factory, men utan lycka.. Men vi är inte färdiga med den staden än så nästa gång! Älskar cheesecakes 🙂

   Svara
 2. Malin J

  Ytterligare en gång som jag via bloggens hjälp fått min mat hyllad när denna dök upp som efterrätt =) TACK!
  Kramar

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s