Snabbmat!

Trött på julmat? Trött på att slava i köket? Ät lite snabblagad pasta mellan julresterna vetja!

Det känns nästan lite onödigt att lägga upp det här men det blev så gott så vi kör! Jag syftar på förra veckans hopkok, en gräddig tomatsås med kapris. Jag blev inspirerad av min pasta Puttanesca och det faktum att jag hade ingredienser kvar i kylen efter den matlagningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fräs hackad lök och lite mosade sardellfiléer i smör tills det mjuknar. Tillsätt riven morot och låt fräsa med. Häll på krossad tomat, tomatpuré och en rejäl skvätt grädde. Smaksätt med grönsaksbuljong, soltorkad tomat (hackad) och generöst med kapris. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Där var jag nöjd, men örter (torkade som färska) eller chili/cayenne är också gott i. Vänd runt med kokt pasta och toppa med massor av riven ost (parmesan eller Västerbotten). Nomnom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s