Lasagne my way

Igår var jag hemma och myste med Tarzan (vår nya kattunge) hela dagen och passade då på att göra lasagne. Den gamla favoriten! Ofta pappas önskemål när jag är hemma på Åland och kockar. Rackarns vad gott det är alltså, speciellt dagen efter! 🙂

Jag gillar den krämig, det får absolut inte såsa och simma runt massa ostsås (som det ofta gör på färdigköpt lasagne – som jag för örvigt inte äter men har smakat).

Mitt bästa tips för god och smakrik lasagne är att låta köttfärssåsen puttra riktigt länge, det gör den mustigare. Men man måste ju smaksätta den ordentligt också. Det finns inget tristare än smaklöst kött!

Förutom köttfärs brukar jag ha i rivna rotfrukter, lök, bacon, tomatpuré, tomatkross, Kikkoman soja, Hp sås, köttbuljong, oregano, chili…och förstås rödvin, lagaerblad och pyttelite kanel. De tre sistnämnda ger såsen djup, det blir mustigare smak helt enkelt.

På ett paket köttfärs (400-500 g) tycker jag det är lagom att göra en ostsås på 25-50 g smör, 1 dl vetemjöl, 1 liter mjölk, i tsk salt och 100 g stark riven ost. (Lätt recept att komma ihåg!).

 

2 thoughts on “Lasagne my way

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s