Sviskonkräm

Sviskonkräm, eller katrinplommonkräm är bland det godare jag vet. (Jag förstår om ni tycker jag är lite konstig..).

Hur som helst, i söndags gjorde jag en sats. Löjligt enkelt och gott. Jag äter det kallt med sojadryck, har det på gröten eller i yoghurten/filmjölken. Supermumsigt till Ålandspannkaka förstås eller tillsammans med vispgrädde.

Man ska dock inte äta för mycket åt gången (plommon har ju en lätt laxerande effekt..).

Såhär gör jag!

Sviskonkräm

1 påse katrinplommon (200 g)

1 kanelstång (kan ersättas med malen kanel)

Vatten

Kardemummakärnor

Malen kanel

Ev. vanilj

Socker om man vill men jag tycker inte det behövs.

Ev. 1 tsk potatismjöl eller maizena

Klipp plommonen i  mindre bitar, lägg i en liten kastrull med kanelstång och täck med vatten. Låt puttra i ca 15 minuter, tillsätt eventuellt mer vatten under tiden. Stöt lite kardemummakärnor fint i en mortel och tillsätt tillsammans med lite vanilj.

Om Krämen känns vattnig så är det dags att reda av den. (Det behövs bara om den känns lös). Lös upp potatismjöl eller maizena i 1 msk kallt vatten. Häll ner i krämen under omrörning och låt den koka upp. Smaka av med kanel.

Låt svalna. Håller sig fint i kylen någon vecka.

 

 

 

 

 

 

5 tankar på “Sviskonkräm

  1. Malin

    Åh detta ska jag prova snart! Tack fina du för dina braiga recept 🙂

    Ps. Imorgon ska jag göra din pumpa soppa, får se om jag får till den lika bra som du!

    Svara
  2. Pingback: Ålandspannkaka på stevia « en smaksak

  3. Pingback: Ålandspannkaka till Ålands Flaggas dag | en smaksak

  4. Pingback: Ålandspannkaka | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s