Sockerfria kokosbollar

Ibland kan jag få ett sådant fruktansvärt sug efter kokosbollar (eller chokladbollar). Min bättre hälft är dock aldrig lika sugen på dessa godbitar så därför gör vi dem väldigt sällan. I somras fick jag dock för mig att prova baka dem utan socker. Jag tog istället torkad frukt (dadlar och aprikoser, 6-8 st om jag minns rätt) och mixade dem innan jag blandade samman alla ingredienser till smeten.

Det blev hur gott som helst, hade aldrig kunnat ana att det fattades socker. Mycket espresso, kakao och vanilj ska det dock vara! Och baka för guds skull med smör…

Grundrecept på kokosbollar från min trogna följeslagare ”Sju sorters kakor”.

1994  var det visst okej att kalla chokladbollar för ”negerbollar”… Galet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s