Eat & Xoko

Fotbollssäsongen är slut för i år och vi passade på att ta lite minisemester ihop under helgen där lite härligt slottsspa  utanför Stockholm stod på schemat med min familj. Vi bestämde oss för att förlänga helgen en aning och drog iväg redan på fredagen för att hinna träffa lite vänner för en kvällsmiddag och dessutom få njuta av lite caféfrukost i storstan.

På fredagkvällen drog vi til Eat i Mood Gallerian mitt i centrum och käkade lite asiatiskt. God mat måste jag säga men  servitörerna var något vimsiga den här kvällen… Det glömdes både vatten, öl och bestick i olika omgångar, men det är väl sådant som händer. 🙂 Jag fick till riktigt usla bilder, så kika in på Eats hemsida om ni är nyfikna! Eat bistro erbjuder kinesisk, engelsk och fransk mat och i sann kinesisk anda är menyn byggd på att dela med sig. Det finns många färdiga menyförslag att välja mellan som med fördel delas mellan alla gäster runt bordet. Det finns bl.a. dumplings, soppor, jumboräkor och olika ris- och nudelrätter.

IMG_1735

Kan verkligen rekommendera chilikryddade räkdumplings som serverades med korainder, pimiento och vattenkrassedip.

IMG_1734

Persikotarte med mustig kola- och cashewglass samt en fräsch karamelliserad ananas med kokosmjölkglass som serverades med (ett segkletigt) ångat sötris och russin (som inte var min melodi). Nedan fruktsallad med en ruggigt god och krämig lime- och mangsorbet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På lördagmorgonen knallade vi till Xoko – ett café, konditori och bageri på Rörstrandsgatan – för en bra start på dagen.

IMG_1736

Så här tidigt på morgonen var vi inte så sugna på sötsaker men det såg lockande ut i montern…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi satsade på en mättande frukost i stället!

IMG_1706

Hallon-, passion- och mangosmoothie var en fräsch kombination jag måste prova återskapa snart.

Morotsjuice med ingefära kan liksom inte bli fel. Slurp!

IMG_1709

God yoghurt med knaprig och nötig müsli. Det enda jag saknade var lite grönsaker i min ost- och skinkfralla, det hade gjort den saftigare.

Väl värt ett besök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s