Köttfärssoppa med getostkräm

När jag frågar Daniel vad han önskar sig till middag får jag ofta ”soppa” till svar. Ibland kan jag t.o.m. få ett specifikare svar – som förra veckan; köttfärssoppa. Sagt och gjort, den här godingen blev vår middag efter en timmes sjöblöt promenad under öppen himmel. Som den värmde! 🙂

Vi åt soppan med ostmackor och en klick getostkräm (mosa ihop gräddfil eller crème fraîche med krämig chevré).

Ett recept känns lite överflödigt kanske. Vi kör snabbversionen idag!

Stek på skivad purjolök och nötfärs. Krydda väl (exempelvis med svartpeppar, kryddpeppar,  paprikakrydda, cayenne, oxfond, sambal oelek, torkade örter) och koka under tiden upp vatten med buljong och kanske ett lagerblad. Tillsätt hackade rotfrukter som morot, sötpotatis och palsternacka. Tillsätt köttfärsen och låt koka ihop tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av. Låt soppan svalna lite innan servering så smakerna hinner blomma ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s