Korvsoppa med scones

Det har blivit kallt ute, nästan så kallt att mössan åker fram i veckan. Brrr! Då sörplar jag gärna soppa när jag kommer in och allra helst i sällskap av en smörgås eller ännu hellre scones med smör, ost och gurka eller marmelad. Till korvsoppa brukar jag välja falukorv eller kanske någon hetare variant som chorizo…

…meeeeeen, senast så smög det sig ner både chorizo och en korv som heter ”Djävulskt Hot” (från Sorunda Korvfabrik Ab). Soppan blev helt galet stark, det brann i munnen på mig och inte hjälpte det att spä den heller, haha. Så om du står där i korvdisken och funderar ”ska jag ta den eller inte”, ”så stark kan den ju inte vara”…så tänk om. Den är djävulskt het. God men het.

Inte fullt så klart korvspad. Korven släppte visst ifrån sig diverse heta kryddor 🙂

Som tur var kunde jag svalka tungan med scones…. Jag utgick från mitt eget recept, ni hittar det här. Eftersom jag fick en underbar present av fina M tidiagre, fylld med åländska produkter som gelé, marmelad och sylt så passade jag på att duka upp en liten provsmakningsbuffé. Vindruvsgelé var en spännande nykomling och havtorsmarmelad är alltid uppfriskande.

Hur som helst, korvsoppa är simpel matlagning. Hacka purjolök, olika rotfrukter (sötpotatis, palsternacka, morot, rotselleri) och korv i mindre bitar. Täck med vatten, smaksätt med grönsaksbuljong och peppra efter behov. Har man tid kan man fräsa lök och korv först, innan rotfrukterna tillsätts. Mycket mer behövs inte  men krydda valfritt kan man ju alltid göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s