Crêpes med skinkfyllning

Kommer man någonsin tröttna på plättar (eller pannkakor som ”ni” svenskar säger)…? Tror inte det va. I veckan gjorde jag pannkakor med skinkfyllning till mig själv och matlådan. En liten rackare rullade jag ihop på stående fot med socker också, om jag ska vara helt ärlig. Barndomsmums! 🙂 Jag la mina crêpes på min baguetteplåt, mest för att få lite användning av den…

Plättar gjorde jag enligt det här receptet, men utan vanilj förstås.

Skinkfyllningen passar lika bra som pastasås, men då kan man öka på mängden grädde och fraîche så det blir lite såsigare konsistens.

Till skinkfyllningen använde jag lök, paprika, välrökt skinka, soltorkad tomat, grädde, crème fraîche, grönsaksbuljongtärning, peppar och avokado – som rörs ner när röran är klar. Bara att hacka, steka, hälla på vätska, krydda och låta puttra ihop. Fyll crêpes, rulla ihop, toppa med god ost och gratinera gärna i ugnen en stund. Lätt som en plätt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s