Tunnbröd på potatismos

Har du potatismos över? Gör bröd på det. Svärmor tipsade om att blanda ner ägg och mjöl. Sagt och gjort! Snabbt går det och enkelt är det. (Påminner lite om finsk rieska, för er som smakat det. Fast då har man nog inte ägg i och så bakar man på kornmjöl).

Både jag och Daniel tyckte det här smakade riktigt gott. Moset gör verkligen brödet saftigt och inte lika torrt som vanligt tunnbröd.

Jag har inget recept men det behövs inte.

Blanda ner ett ägg i några deciliter mos, tillsätt lite salt och mjöl tills du får ihop en lätt kladdig deg. Jag tog siktat dinkelmjöl och grovt rågmjöl. Forma bollar av degen på mjölat bakbord, platta till dem till platta tunnbröd, nagga och grädda på plåt med bakplåtspapper  i riktigt varm ugn. 250-300 grader i ca 10 minuter, passa så de inte bränns. Smakar mums med smör och ost eller  välrökt skinka.

2 thoughts on “Tunnbröd på potatismos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s