Ugnsbakad lax med fetaoströra

Har helt glömt bort att tipsa om den här goda laxen. Nu har jag ingen bättre bild än den här – där laxen precis åkte in i ugnen. Det föreställer laxfiléer (saltade och pepprade) som är toppade med en ganska fast röra gjord på mosad fetaost, crème fraîche (lätt), strimlad soltorkad tomat och hackade oliver. Vill man så tillsätter man lite goda örter. Klart på nolltid, närmare bestämt på 10-20 minuter (beroende på storlek och tjocklek) i 125-175 grader varm ugn. Saftigare lax får man med lägre temperatur….

Tips! Kolla in svenskfisk.se för tips på hur du tillagar fisk på bästa sätt.


4 thoughts on “Ugnsbakad lax med fetaoströra

  1. Malin

    Gott! Gjorde också lax igår (kylskåpsrensning innan hemfärd) och kokade först en egen tomatsås på krossade tomater, soltorkade tomater, vitlök och massa basilika och oregano. Hällde över lax och zuccini och smulade fetaost över. Det blev också väldigt gott 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s