Frozen cheesecake

Jag älskar frozen cheesecake med mycket digestivesmulor! Det här är verkligen en dessert som fungerar året runt. På vintern med pepparkakssmulor och på sommaren med färska bär som garnering. Låt den gärna mjukna lite i kylen om den är väldigt hård och frusen, den är nämligen godast att mumsa på halvfrusen.

Det här receptet från Leila är riktigt bra och är från boken One more Slice (som jag var med och gjorde).

Godast blir det om man varvar digestivesmulor med smeten…

…jag brukar börja och avsluta med smulor.

Det blir rätt fint när man varvar smet med kexsmulor. Sen kan man ju garnera mycket vackrare än så här… men vid det här tillfället hade jag liiiite tajt om tid 🙂

Naturella hallon är gott till men egentligen är det godast att marinera dem med limesocker! Vill man busa till det kan man byta ut citron i smeten mot lime eller apelsin eller tillsätta hackad Dajm. Eller byta ut Digestivekex mot andra kex eller pepparkakor. Det är säkert gott med krossade polkagrisar eller syltad ingefära i smeten också…egentligen är ju valmöjligheterna oändliga. Man måste bara komma på dem 🙂

4 tankar på “Frozen cheesecake

 1. Malin

  Bra tips med att varva smulor och cheesecake, Johanna, ska jag ta med mig nästa gång det vankas det hemma hos oss.

  Ps. Ang. bootcampet på torsdagen kommer jag inte kunna vara med. Förkylningen är borta men du vet inte vad som hänt mig.. sista gången jag tränade innan jag blev sjuk så sträckte jag mitt ena lår i en motionscykel på gymmet. Jag cyklade intervaller och mitt uppe i en intervall då jag cyklade snabbt, så släppte motståndet och det blev en sträckning. När jag sedan gick och sa till så visste de redan om problemet och nu vägrar det alltså att ge med sig. Jag är så klart jätte irriterad och besviken på personalen och kommer kräva tillbaka den här månadens avgift eftersom jag inte kunnat träna och kommer inte kunna träna på ett tag till. Vi får se om jag lyckas…

  MEN jag träffar dig mer än gärna ändå under påsken och kanske kommer jag kunna ta en promenad också. Det är ju en vecka kvar och förhoppningsvis är det bättre då. Vi får prata mer då 🙂 jag hör av mig i nästa vecka!

  Kramar!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Alltså du har då verkligen haft maximal otur, stackare! Förstår att du börjar lessna på allt som går emot dig nu… Vore superkul att ses under påsken, jag hittar mer än gärna på något! Vi får höras närmare om när, var och hur. Kramis

   Svara
   1. Malin

    Ja, känner att jag har fått min beskärda del nu. När jag har varit nere den senaste veckan så har jag varit rätt ledsen, men i nästa stund så tänker jag positivt och tänker på hur många som också sträcker sig ibland och kommer tillbaka till träningen. Men vi pratar mer nästa vecka 😀 Hörs då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s