Krämig tacogratäng framför årets match

Igår var det fotbollskväll hemma hos oss IGEN (fast inte på min begäran dock…) så jag tyckte det passade bra med lite god ”fredagsmat” framför dumburken. Daja kör ofta med uttrycket ”men alltså det är årets match ikväll, och jag bara MÅSTE (få) se den…” och igår var det alltså dags för en sådan igen. Men så länge Barca eller DIF spelar kan jag gott ha på en match i bakgrunden 😉

Hur som helst, tillbaka till maten. Jag svängde ihop en riktigt trevlig tacogratäng med hemlagad tacokrydda, faktisk plockad från den här fina matbloggen. Jag uteslöt lök- och vitlökspulver och hade i färsk lök och vitlök i såsen istället. Drog ner lite på chilin också eftersom jag använde en stark crème fraiche i toppingen. På 500 g köttfärs hade jag i 1 msk krydda. Mycket smarrigt blev det!

Krämig tacogratäng

Den smaksatta crème fraichen sätter lite fart på det hela. Gott när det hettar till lite tycker jag!

för 4 personer

500 g nötfärs

tacokydda (köpt eller hemlagad)

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 paprika

tomatkross eller tomater, ketchup och tomatpuré

en skvätt vatten

1 ask (200g) Philadelphiaost

1 burk lätt crème fraiche paprika chili

2 nävar riven stark hårdost

Smör/olja till stekning

Servera gärna med tacochips och en rejäl sallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Finhacka lök och paprika (lämna ev några ringar till garnering) och stek mjukt i smör/olja. Tillsätt färs, pressad vitlök och tacokrydda och stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt valfri tomathistoria och en skvätt vatten. Låt puttra en stund så smakerna sätter sig. Smaka av!

Blanda ihop Philly med fraiche och bred ut 1/3 i botten av en ugnsform. Häll köttfärssåsen över och täck med resterande oströra. Garnera ev med paprikaringar eller skivad tomat. Strö över riven ost och gratinera 10-20 minuter tills osten smält.

3 tankar på “Krämig tacogratäng framför årets match

    1. Johanna Inläggets författare

      Gör det, supermums! Telepati, jag har tänkt på dig idag. Får allt ta och ringa dig i morgon. Nyfiken på hur ni har det. Puss

      Svara
  1. Pingback: Tacos « en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s