Fyllda paprikor

Igår dammade vi av en gammal klassiker från 70-talet, nämligen fyllda paprikor. Paprikor kan man verkligen fylla med allt möjligt gott, bara fantasin sätter gränser – som man brukar säga. Jag hade kokt ris över från helgmiddagen så det fick stå för fyllningen tillsammans med en massa andra godsaker! Otroligt gott och nästan helt vegetariskt! Tänk vad lite rester kan göra… 🙂

 

Jag smörstekte strimlad lök och fänkål mjuka och glansiga tillsammans med lite flytande honung (och salt) som jag tillsatte på slutet. Riset grundsmaksatte jag med grönsaksbuljongtärning (som jag löste upp i en skvätt kokhett vatten) innan jag blandade ihop det med lök och fänkål. Sen åkte det ner vad kylen hade att erbjuda; oliver, soltorkad tomat, tomat, knaperstekt bacon, basilika, stark hårdost, sweet chilisås och lite cayenne.

 

Jag sköljde paprikorna noga, skar av locket och gröpte ur dem. Utsidan penslades med lite olivolja. Paprikorna fylldes och toppades med crème fraiche paprika chili samt smulad fetaost.

 

Det här gräddades i 200-225 grader i 25 minuter tillsammans med fänkål som jag fick över.

 

Efter halva tiden skjutsade jag in resten av fyllningen i ugnen, även det toppat med den smaksatta fraichen och fetaost. Det blev nästan godast! Gör nu något liknande där hemma i stugor och lägenheter, det var nämligen supersmarrigt!

3 tankar på “Fyllda paprikor

  1. Pingback: Fyllda paprikahalvor « en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s