Brödbakning pågår!

Jag fortsätter mitt bakningsmarathon och jag har länge varit nyfiken på Leilas recept på saftigt morots- och valnötsbröd. I söndags slog jag till! Alltid kul med bröd som är lite annorlunda, det här innehåller mycket morötter, valnötter, ingefära och nejlika.

Jag tycker det blev gott! Jag minskade mjölmängden en del och bakade dessutom på siktat dinkelmjöl och lite rågmjöl. Magkänslan sa att jag skulle minska lite på mängden nejlika, men det gjorde jag inte. Lita alltid på magkänslan! Nejlikan tar faktiskt över lite (speciellt då jag minskade mjölmängden), hade hoppats på mer smaka av morot.

 

Jäsning pågår! Jag var för lat för att forma runda bullar, enklare att hacka upp bitar med degskrapan.

 

Jag bjöd brorsan på en rykande färsk dubbelmacka, det uppskattades. När jag ändå var i farten bakade jag mitt absoluta favoritknäcket också, receptet har jag lagt upp tidigare. Du hittar det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s