Köpenhamn

Det blev en helg i Köpenhamn med föräldrarna och pojkvännen. Vi träffade släktingar och umgicks med bästa vännerna. En riktig myshelg!

Jag hade ställt in siktet på choklad, men tyvärr hanns det inte riktigt med.. Men äta- det hann vi minsann göra!

Som vanligt får ni ursäkta bildkvaliteten, jag är då minsann ingen fotograf…

Vi köpte på oss diverse wienerbröd, dom vekar gilla det i vårt grannland. Gott men aningens flottigt och liksom ”geggigt”. Inget jag vill äta varje dag!

Hos kusinen bjöds det på frukost. Och i Danmark dricker man minsann snaps, närsomhelst på dygnet och vilken dag i veckan som helst. Jag smuttade men D drack desto mer (läs mina glas också). För en som inte lärt sig dricka öl, var denna svaga honungsöl verkligen lättdrucken. Smakade väldigt mycket honung och rätt lite öl. Gott i några klunkar, sen lite för sött för min smak.

Smörrebröd med ägg och räkor. Kunde vara Danmarks nationalrätt. En skiva grovt bröd med mycket pålägg. Inte så pjåkigt!

Nutella är tammetusan svingott. Jag kan skeda direkt ur burken. I Danmark gärna på mackan eller croissanten. Påläggschoklad, ja tack! Om man är dansk och gillar söt frukost.

Anthon Berg, kunglig dansk hovleverantör. Gör riktigt goda marsipanbröd, pappas favorit kan man säga. Idag föll lotten på deras lakritsfudge. Inte så dum, riktigt fin och mjuk konsistens. Inte alls sockrig. God, mild lakritssmak.

Lakrids by Johan Bülow. Fina grejer. Vi finnar gillar ju lakrits. Kan rekommendera det mesta härifrån, vill jag minnas rätt är deras salmiak lakrits riktigt god, chili lakritsen är stark och lakritsen med smaka av vitchoklad och passion är D:s favorit.

2 tankar på “Köpenhamn

    1. Johanna Inläggets författare

      Vad jag vet finns det iaf. två lakritsbutiker i Sthlm. Lakritsroten på Sveavägen 107 och sen Choklad & Lakrits på Sankt Eriksgatan 99. I dessa butiker hittar man lakrits från alla möjliga länder. Yammey!

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s