Kakao nibs

Kakao nibs (eller kakaokross) är krossade kakaobönor utan skal. Kakao innehåller den högsta halten antioxidanter av alla födoämnen vi har. Rå kakao är bland annat bra för hjärtat, hjärnan och matsmältningssystemet. Kakaobönor är otroligt näringskoncentrerade, en riktig hälsobomb alltså! Egentligen så kan jag ju sammanfatta genom att skriva- spring och köp! Du hittar dessa godbitar i välsorterade matbutiker, i hälsokostaffärer, i chokladbutiker och på nätet.

2-4 tsk om dagen kan man äta. Ät som de är, använd i müslin, på gröten, i smoothien, i desserter eller som garnering…

Kakao nibs är kanske inte det godaste jag ätit men med tanke på hur bra de är för oss så ska jag börja tugga på de här varje vecka. (Kanske istället för alla praliner jag smaskar på..) Det är bra crunch i dem och de smakar som rå kakao, lite höigt eller nästan sandigt… Visst blev man himla sugen av min fina beskrivning..? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s