Mikrobakad sötpotatis med fetaröra och varmrökt lax

Torsdagens rejäla och grymt smarriga lunchtallrik höll mig mätt hela dagen. På bara 13 minuter var den här rätten klar, och då undrar du kanske hur det gick till? Jo, köpt fisk och mikrobakad söpotatis är svaret. Medan potatisen tillagas i mikron mosar man ihop en god fetaoströra. Simsalabim!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varmrökt lax med citronpeppar – köpt.

Mikrobakad sötpotatis – skölj och torka en sötpotatis. Stick några hål i den med en provsticka, gaffel, grillpinne el vass kniv. Baka den på högsta effekt i mikron under 10-15 minuter på en tallrik. OBS! Inte i aluminiumfolie.

Fetaoströra med citron – blanda crème fraîche med mosad fetaost, tillsätt en klick färskost om du vill ha röran fastare. Smaksätt med flytande honung, citronskal och citronsaft. Ev salt och peppar. Toppa gärna med finhackad rödlök. (Vitlök och färska örter är knappast fel heller).

Snabbmat i solen, ja tack!

6 tankar på “Mikrobakad sötpotatis med fetaröra och varmrökt lax

  1. Malin

    Åh bakad sötpotatis gör jag ofta, tycker det är så mycket godare än vanlig bakad potatis 😀

    Svara
  2. Josefin

    Det här lät så enkelt och bra, så testade direkt. Gott gott! Kommer att göras igen.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s