Risifrutti saffransguld

Vanligtvis äter jag inte Risifrutti. Det är lite för sötsliskigt för min smak. Men eftersom jag älskar saffran ville jag provsmaka deras senaste nyhet, som är på tillfälligt besök;  Risifrutti Saffransguld med skogsbär.

Den smakade helt okej, rätt söt och mild med en pigg skogsbärssås till. Men det är ju det där med sockret. Det står som andra ingrediens, före riset t.o.m. 21 g sockerarter per burk, bara så där.

Självklart kunde jag inte hålla mig ifrån att göra en egen variant av detsamma. Det smakar ju inte exakt likadant men tomtegröt smaksatt med saffran är smaskens, prova själv!

Dessutom kan man då söta precis så mycket eller lite man vill, välja styrkan på saffransmaken och välja konsistensens på gröten själv (justera mängden mjölk eller grädde) och dessutom välja preciiiis vilken sylt man själv vill ha. 🙂

Om du har färdigkokt gröt som du vill smaksätta skulle jag värma upp saffranet med en klick smör innan jag rörde ner det i gröten. Och du, det behövs inte mycket saffran för att få en rejäl smakskjuts!

Det får bli mitt juliga mellanmålstips helt enkelt. Toppa med lite mandel, russin och kanel och du har en ny variant.

6 tankar på “Risifrutti saffransguld

   1. Malin

    Okej, då ska jag prova. När jag kokade bulgurn med saffran (och tog en nypa) tyckte jag inte det gav så mycket smak? Kan jag ha rätt eller är det mina smaklökar det är fel på haha..

    Förresten kokade jag jordärtskockssoppan i dag till lunch – mums! Kan verkligen tänka mig att den även funkar som en bra förrätt med något knapert salt till. Idag blev det dock äggmacka på ditt goda rågbröd från Åland. (Och rostbrödet som jag har hemma på ön i frysen är jag jätte förtjust i – nästa gång du åker dit får du gärna köpa en hel förpackning om du orkar och vill)

    Puss

   2. Johanna Inläggets författare

    Jag inbillar mig att mjölken i tomtegröten och de milda riskornen är väldigt tacksamma för att suga åt sig smaken av saffran…? Det är knappast fel på dina smaklökar Malin 🙂
    Guppi ska försöka lägga rostbrödet på minnet! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s