Renskavskebab med kebabsås

Brukar ni äta mycket kebab? Jag kan nog räkna alla mina kebabtallrikar genom livet på en hand. Kebab är ursprungligen gjort på lamm eller nötkött men fläskkött är inte  direkt ovanligt i kebabstockarna, om jag förstått saken rätt. Hur som helst, inne på vardag.se hittade jag en variant på hemlagad renskavskebab som väckte mitt intresse…. 🙂 Riktig snabbmat, klart på nolltid!

Vad innehåller då kebabkrydda? Jo, Santa marias kebabkrydda innehåller; svartpeppar, paprika, spiskummin, oregano, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja och koriander.

Renskavskebab med kebabsås

Såsen är riktigt smarrig och smakrik, smakar som en blandning av Rhoad Island sås och tacokrydda. Renskav  kan lätt bli lite torrt, vill du ha köttet lite krämigare så blanda ut med en skvätt grädde. Gör en sallad på grönsaker du gillar och toppa gärna med tunnt skivad lök. Servera med pita- eller tortillabröd för en matigare middag.

Kebabsås:

3 dl gräddfil

2 msk majonäs (jag uteslöt detta)

3 msk chilisås (Heinz)

ca 0,5 tsk sambal oelek

1 tsk italiensk salladskrydda

0,5 tsk kebabkrydda

1 pressad vitlöksklyfta

peppar

Kebabsallad:

Sallat

tomater

gurka

avokado

fyll ut med dina favoritgrönsaker (ex majs, selleri, paprika, fänkål….)

2 paket renskav (à 500 g)

Smör/olja

kebabkrydda, salt, peppar, Kikkoman sojasås

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen. Gör i ordning salladen. Tina köttet lite lätt och stek det i olja/smör. Separera köttet med en gaffel eller med stekspaden, smaka av med kebabkrydda, salt, peppar, sojasås och låt eftersteka en aning.

Servera salladen med köttet och såsen eller fyll pita/tortillabröd med maten.

2 tankar på “Renskavskebab med kebabsås

Lämna en kommentar