Raw pepparkaksglass

Minns ni att jag skrev om en supersmarrig raw food glass förra veckan? Nu har jag testat göra min egen och jag måste säga att den blev minst lika god! 🙂 Daniel tyckte också den var riktigt mumsig. Här kommer receptet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För oss som vill tjuvstarta julen – lite hälsosammare… En fantastiskt god raw food glass gjord på nolltid! Jag använde den större mängden agavesirap i receptet och då var det väldigt gott att bryta av sötman med sura lingon.

Raw pepparkaksglass på cashewnötter

Krämig, fet, mäktig och full av härlig pepparkakssmak – trots att den är fri från gluten, mjölkprodukter, ägg och vanligt socker. Hur bra som helst! Konsistensen är inte helt slät utan lite grövre av nötterna. Färdiga påsar med pepparkakskrydda finns att köpa på kryddhyllan men det går lika bra att dutta i av malen kardemumma, kanel, ingefära och nejlika (det behövs inga stora mängder för mycket smak så börja försiktigt).

2-3 nätta portioner

2 dl naturella cashewnötter

1 dl vatten

2 msk kokosolja (med smak)

1-2 msk agavesirap eller flytande honung

en liten nypa salt och äkta vaniljpulver

pepparakskryddor efter smak

Gör så här:

Mixa samtliga ingredienser till en krämig smet. Häll över i små portionsglas eller skålar och ställ i frysen tills glassen är riktigt kall och krämig. Står den länge i frysen blir den ganska hård, ta då fram den en stund innan servering så att den får chans att mjukna.

7 tankar på “Raw pepparkaksglass

  1. Johanna Inläggets författare

   Det tycker jag! Man måste ju veta vilka godsaker man ska satsa på i jul, då gäller det att provlaga och provsmaka i tid 😉

   Svara
   1. Johanna Inläggets författare

    Bra fråga… hmmm, jag brukar alltid utgå från att summan av allt mjöl ska bli densamma, men man får prova sig fram och räkna med att resultattet inte blir exakt detsamma. Jag hade provlagat en liten sats först och checkat att det blev bra. Lycka till!

 1. Pingback: Raw | en smaksak

 2. Pingback: Glassigt | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s