Påsk = memma!

Vi ålänningar har koll men kanske har du som är svensk sett ett gult paket med svart innehåll i mataffären som säljs under namnet memma och undrat vad det är?

Jag längtar lika mycket varje år. Tills memman ska dyka upp i butikshyllorna. Det är alltså en finsk påskdessert som brukar ätas med kaffegrädde och strösocker. Det här är påsk för mig, memma med gräddmjölk! Bland det bästa jag vet, alla gånger. Men så är jag galen i råg också. 🙂

”Äkta Memma kokas först och gräddas sedan så länge i ugn att den blir söt och får den rätta karakteristiska smaken”.

Jag skulle kalla memma en mastig och lätt sötad rågmjölsgröt men en liten ton av pomerans.  Jag har fått en svensk och en polsk kompis att gilla det här, men kanske bör man ändå vara uppväxt med det. Vågar du prova? 😉 (Den säljs i kyl eller frysdiskarna i utvalda butiker).

För 5 år sedan minns jag att memman gick loss på cirkus 28 kr på Willys i Gbg. Idag kostar den nästan 47 kr inne på Hemköp i Linköping centrum. Wow!

Memma innehåller; vatten, fullkornsrågmjöl, rågmalt, sirap, socker, salt, apelsinskalsylt, pomeransskal och konserveringsmedel.

Glad påsk förresten! Hoppas ni får en underbar påsk bästa bloggvänner med god påskmat och fina överraskningar i påskäggen 🙂

Daniel och jag firar med mina föräldrar och vi planerar äta massa gott och bara umgås. Vi ska bl.a. prova restaurang Stångs Magasin här i Linköping, men jag återkommer med en rapport när vi har varit där.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 tankar på “Påsk = memma!

  1. Pingback: Snabb havrepannkaka & bananvåffla | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s