Matchmat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inför match laddar Daniel helst med pasta och någon god men lättsam sås. Den här blev till inför förra söndagens cupmatch! På tal om match så ska jag åka och kika på när killarna möter Djurgårdens IF i eftermiddag, (Daniels gamla lag). Det är avgörande gruppfinal på G. Blir nog att ladda termosen med något värmande tror jag bestämt! Det är så klart extra kul att se på match när man känner fler på plan. 🙂

En smakrik tomatsås toppad med basilika och lite gorgonzola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smakrik tomatsås

Ganska lik Puttanescasåsen men med lite fler ingredienser. Blir det sås över passar det utmärkt på pizzadegen eller varma mackan. Säkerligen kan den drygas ut till en soppa också eller fungera i en öppen lasagne, tillsammans med frikadeller eller luras ner i köttfärssåsen. Ja där fick ni lite middagstips i förbifarten!

4-5 portioner

1 pkt bacon (140 g)

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 morot

5 sardellfiléer

smör/olja att steka i

1 förpackning krossade tomater (500 g)

1 burk plommontomater (400 g)

0,5 dl kapris

1 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

1 tsk socker

1 grönsaksbuljongtärning

1 tsk sambal oelek

salt

nymald svartpeppar

1 kruka färsk basilika

valfri ost att toppa med

valfri kokt pasta för 4
Gör så här:

Knaperstek små bitar av bacon, låt rinna av på ett papper. Finhacka lök och vitlöken och mosa sardellfiléerna. Stek dem i smör/olja några minuter utan att löken tar färg eller bränns.  Skala och grovriv moroten och tillsätt den. Tillsätt tomater, kapris, tomatpuré, balsamvinöäger, socker, grönsaksbuljong och sambal. Häll tillbaka baconbitarna. Låt puttra under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt (rikligt) och svartpeppar. Blanda tomatsåsen med kokt pasta och toppa med valfri ost och färsk basilika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s