Glass för latmasken

Eftersom glass gjord på kondenserad mjölk blir så fantastikst enkel, god och krämig har det blivit dags för en ny favorit. En med basilika och lime. Annorlunda men riktigt vass! Har du missat mina tidigare glassrecept så klicka här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passade på att fota glassen ute då det var 8 minusgrader, perfekt att slippa stressa med rinnande och försvinnande  glass… 🙂

Basilikan tog slut så rosmarinen fick stiga in som garneringsersättare. Egentligen ville jag servera glassen med roliga tillbehör. Tänk dig ett fat med glass, lite krämig brownie, minimaränger, vispad grädde, hallonsås och färska örter lite fint upplagt om vartannat….men det hade jag inte tid med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Basilika & limeglass

Egentligen är det lite missvisande att skriva ”1 kruka basilika” eftersom de kan skilja sig ganska mycket åt storleksmässigt. Men  det är inte sååå noga, det blir gott oavsett!

5 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

1 burk sötad kondenserad mjölk

100 g Philadelphiaost naturell

1 kruka basilika

rivet skal av 2 lime

Gör så här:

Vispa grädden till fasta toppar med vaniljsocker. Mixa basilikablad med hälften av den kondenserade mjölken och färskosten. Blanda ner i grädden tillsammans med resten av mjölken och rivet skal av lime. Frys in i en vid bunke med lock (det blir lättare att kula glassen ur en vidare bunke och dessutom tinar den jämnare) i ca 4 timmar. Låt tina långsamt en stund i kylen innan servering.

7 tankar på “Glass för latmasken

 1. Malin

  Jag måste verkligen testa att göra glass på kondenserad mjölk, verkar så himla gott. Först ut är den med lemon curd 🙂 Men jag kan tänka mig att den här något udda kombinationen skulle vara god också.

  Svara
  1. Malin

   Förresten, jag fick en glassmaskin bland annat i födelsedagspresent (och en Kitchen Aid, en turkosblå, kan du förstå min lycka – däremot kan jag inte använda den förrän jag flyttar hem..). Har du något grymt glass recept? Kram vännen

   Svara
   1. Johanna Inläggets författare

    Oj vad roligt, grattis! vad skoj ni kommer att ha tillsammans. Min erfarenhet av glassmaskiner är rätt dålig. De jag har använt har varken klarat av större satser eller gjort glassen riktigt fast/frusen. Därav sitter jag inte inne på något magisk recept heller. Men det kanske kommer! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s