Lättlagad lax i ugn

Det var alldeles för länge sen vi sågs..säkert månader. Skäms lite för att jag varken tillagat lax eller laxens andra släktingar på galet länge. Nu fick det banne mig vara dags! 🙂 Enkelt måste det vara för att jag ska göra fisk till middag, tydligen.

Och lättlagat blev det. Här har vi den, lax fylld med färskost (vitlök) och toppad med salt och peppar. Såsen är uppvärmd Crème fraîche saffran tomat pimpad med salt och färsk chili. Runt fisken strösslade jag även lite purjolök. Det här blir klart på 150-175 grader, ca 20 minuter och smakar fint med bulgur och grönsaker. Jag toppade dessutom med lite knaperstekt bacon.

Med lax, smaksatt crème fraîche och lite fantasi så komponerar man enkelt ihop en fiskmiddag. Ska lägga det på minnet och prova en ny variant snart.

4 tankar på “Lättlagad lax i ugn

 1. Malin

  Lagar lax nästan varje helg och i helgen gjorde jag en ny variant. Gjorde broccolimos med en ägggula och riven ost. La laxen i mitten, mosen runtomkring och sedan gjorde jag en citronsås och hällde över. Mumsigt kan jag meddela 😀 Abba har ju också en färdig citronsås, har inte provat den men sägs vara god.

  Nu ska jag cykla genom snön till skolan och köra redovisning! Kram

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Det lät ju väldigt gott! Kanske man kan provsmaka Abbas såser..om det får mig att tillaga fisk oftare kanske det är värt det. 🙂
   Lycka till i plugget! Kram

   Svara
   1. Malin

    Ja absolut, gör det. De har ju citron, pesto och någon tomathistoria och jag har hört att citronen och peston ska vara väldigt goda. Men som sagt, man kan ju göra det lika enkelt själv nästan och slippa alla tillsatser.

    Men broccolimoset var första gången jag gjorde och det blev verkligen gott när man också gratinerar det.

    Nu är redovisningen över och vi fick fantastisk feedback från läraren. Jag är så nöjd och stolt 🙂 Nu, tenta kvar på fredag innan hemfärd.

   2. Johanna Inläggets författare

    Tack för tipsen, då får jag prova mig fram helt enkelt. Roligt att ert hårda arbete gav utdelning 🙂 Ses snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s