Kokosmjöl i smoothie

Från chokladfestivalen tidigare i månaden kom jag bl.a. hem med kokosmjöl. Det sägs fungera utmärkt i smoothie och till viss typ av bakning. (Det är inte utbytbart mot lika del vetemjöl eftersom bakegenskaperna skiljer sig åt).  Jag har länge tyckt att kokosmjölk ger en något skum smak i smoothies så jag blev glad när kokosmjöl och kokosolja fungerade utmärkt som smakförstärkare.  Kokosmjöl börjar dyka upp i välsorterade livsmedelsaffärer men på nätet hittar man det givetvis lite här och där.

Hallon och kokos är en fin kombo. I den här smoothien har jag mixat hallon, banan, naturell yoghurt, mjölk, kokosmjöl (typ 1 msk),  kokosolja med kokossmak (uppvärmd/flytande 1-2 tsk) och agave sirap. Mums!

All sugrör är från Lagerhouse. De rosa-vita och svart-vita sugrören är av papper och är en aning läskiga i munnen men man vänjer sig väl. Fina är de och mig piggar de iaf upp . 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s