Flygande Jakob

 

Flygande Jakob är verkligen en smarrig klassiker som vi gör lite nu och då, exempel igår när världens bästa föräldrar var på besök. Så här gör jag min variant för 4-6 personer;

Jag smörsteker strimlad kyckling (500g) lätt och kryddar med curry, salt, peppar och cayenne. Kycklingen häller jag i en ugnsform och toppar med skivad banan (2 st). Över det här häller jag en blandning på 1 dl sweet chilisås, 3-5 dl gräddmjölk och 1-2 tsk sambal oelek. Det här får stå i ugnen på 200-225 grader medan jag kokar basmatiris (15-20 minuter). Under tiden knapersteker jag små bitar bacon (1-2 paket). Till servering toppar jag rätten med saltade jordnötter och bacon. MUMS!

 

 

Eftersom Flygande Jakob är så mäktigt och saltigt är det extra viktigt med en stor och fräsch sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s