Ultraljudet i vecka 20 – det är en pojke!

Det är en pojke! 🙂

Jodå, onsdagens ultraljud visade på en frisk och normalstor bebis och det var tydligen ingen större tvekan om att det är en pojke. (Hurraaa!) Lilla snorken kikade fram ganska så omgående mellan benen. Tänk att det växer en snopp i min mage, ganska knasigt egentligen. Återigen drog vi lättnadens suck att allt ser bra ut, hann bli lite pirrigt och förväntansfullt innan. Alla, verkligen alla tippade på en tjej, även vi själva. Nu tänker vi om och funderar så det knakar på namn. Mellannamnen känns ganska självklara, ett var sitt namn från respektive farfar men förnamnet är inte att leka med, alls. Hjälp så svårt. Som tur är har vi gott om tid kvar att fundera och så får man ju se om namnet matchar ungen som kommer ut sen….

IMG_1668

Tydligen ingen fotogenisk unge (precis som sin mor), det tog ett tag innan vi fick till en skaplig bild….

Min moderkaka ligger ganska långt ner så i vecka 34 ska vi tillbaka för en rutinkontroll. Inget att oroa sig för alls, en slump att det är så men jag tycker det känns skönt att få göra ytterligare en check up innan det är dags.

Känner fortfarande inte av några sparkar men det finns en trolig förklaring. Min moderkaka ligger nämligen i framvägg och fungerar lite som en airbag.

Förresten så var min fina bror här under helgen (han äger en leksaksbutik med babyartiklar på Åland…LYX för oss!) och överraskade oss rejält med ett gigantiskt lass av kanonfina babygrejer. Allt man kan tänka sig behöva (förutom kläder, blöjor, nappar och sådant smått och gott) har vi redan, i vecka 20, haha! Här är vi alltså väl förberedda! Men mer om det en annan gång.

14 tankar på “Ultraljudet i vecka 20 – det är en pojke!

 1. Carina

  Åååh gudars vad roligt!! GRATTIS!! Vi ska också få en pojke=) Blev flyttad 5 dagar så det är den 10e mars som gäller nu. Redan v 21=) Jag har moderkakan i bakvägg och kände de första sparkarna i söndags (v 19+5) det är jättehäftigt! Men måste ligga på rygg och verkligen liksom känna efter. Så det är inte massa sparkande dagarna i ända ännu… först fattade jag inte att det var han ens, det var mer som en försiktig boopp haha! Vi kommer också göra ett till ultraljud, i v 32, känns himla bra faktiskt. Skönt att få titta på plutten en gång till!=)
  Men vilken LYX att få massa bebisgrejer redan nu! Skötbord, säng och sånt? Vi har börjat kika lite men inte köpt än. Däremot blev det några första klädesplagg förra veckan.
  GRATTIS igen, ska bli kul att följa!!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Tack! Grattis till er också 🙂 Jag försöker vänja mig vid tanken på att bli pojkmamma, eller mamma över huvud taget. Känns fortfarande rätt overkligt men så klart helt fantastiskt! Ska bli så kul när första sparkarna kommer, just nu är magen mest spänd och så känner jag av lite molande värk ibland, men oftast ingenting. Jag som har IBS är ju väldigt van vid eeeh, massa ljud och rörelser från magen ändå så det kanske blir svårt att reda ut vad som är vad. 🙂
   Ja det är verkligen rena rama lyxen med en leksasksfarbror. Vi har så mycket grejer redan att du inte anar; spjälsäng, bilbarnstol, matstol, skötbord, skötbord för badkaret, baby- seat, -walker,-bouncer, -videomonitor osv osv….. Tror vi har bestämt oss för en vagn också men den är kvar att beställa. Eftersom vi bor mitt i city vill vi ha en nätt, ”smal” och smidig vagn med svängbara framhjul; en helsvart Brio Smile ser ut att passa oss ganska bra just nu. Har ni bestämt er för vagn? Kul att du delar med dig, rolig läsning för mig också!!

   Svara
   1. Carina

    Japp, här blir det en Teutonia Cosmo, vi har varit i butik och provkört massa olika vagnar typ 3 gånger och fastnade för den tillslut. Men det blir en bättre begagnad på blocket för den är rätt så dyr att köpa ny tycker vi. Framför allt eftersom vi även måste köpa spjälsäng, matstol, skötbord etc etc också haha!
    Min mage är också tokspänd emellanåt, har blivit så känslig för allt möjligt nu under graviditeten så vissa dagar gör det bara ontont – inte av lillkillen utan av stackars resten av magen som försöker få plats någonstanns… men jag står ut, bara han mår bra där inne så är jag nöjd=)

   2. Johanna Inläggets författare

    Inget fel i begagnat, det är tokdyrt att bli föräldrar!
    Jag håller med, man står ut med lite krämpor bara bebisen mår bra. 🙂

 2. Minna

  Men hurra och grattis till den lilla gossen! Så skönt att allt ser bra ut! Pussar och kramar till er alla tre.

  Svara
 3. mama

  Namn, ja. Förr i tiden fick man det namn som var på kalendern just den dan man föddes. Dessa alternativ har ni enligt fi. svenska kalendern den 16 mars är det Herbert. 15de Kristoffer. 13de Ernst, 12te Gregorius. Om tiden går över: 18de Edvard, 19de Josef…

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Mamma, det blir nog inget av de namnen iaf… Man vill ju ha en namnsdag att fira separat från sin födelsedag så att man får fler tillfällen per år att fira 😉

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s